Lakásfelújítási pályázat 2018/2019: 2,5 milliót is kaphatsz az államtól!!!

Lakásfelújítási pályázat 2018/2019: 2,5 milliót is kaphatsz az államtól!!!

2,5 milliót is kaphatsz az államtól: hétfőn indul a pályázat >>> ezek a feltételek! …osszátok meg …

Hétfőn reggel 8 órától lehet jelentkezni a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására.

A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton. Az Otthon Melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint.

Feltételek >>> Az 1996 előtt épült, maximum 135 négyzetméter lakóterületű családi házak tulajdonosai kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, amely a megvalósítandó fejlesztésektől függően az elszámolható költségek 40-55 százaléka lehet.

A támogatás mértéke az elszámolható költségek 55 százaléka, de maximum kétmillió ötszázezer forint, ha a pályázó a hőszigetelés mellett további egy energiahatékonysági fejlesztést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki.

Azok, akik hőszigetelést, és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert építenek ki, 50 százalékos, maximum kétmillió forintos támogatást igényelhetnek.

A támogatás 45 százalékos, maximum egymillió ötszázezer forintos, ha a jelentkező egy energiahatékonysági fejlesztést és legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert épít ki, vagy két, illetve több energiahatékonysági fejlesztést valósít meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül. A 40 százalékos, maximum egymillió kétszázötvenezer forintos támogatás akkor kapható, ha a pályázó egy típusú fejlesztést valósít meg.

2 Comments on "Lakásfelújítási pályázat 2018/2019: 2,5 milliót is kaphatsz az államtól!!!"

  1. Szeretném tudni hol lehet igényelni illetve hol tudom a kérelmet letölteni. Tetőt és nyílászárókat szeretnék cserélni, valamint a fürdőszoba korszerűsítést elvégezni.
    1969-ben épült a családi ház a fűtés is korszerűsítésre szorul, de nem kölcsönből szeretném még soha nem igényeltem támogatást.

    Köszönöm

  2. 9 lakásos társasházban élek egy 28 négyzetméteres lakásban. Ki kell cserélnem a kb. 100 éves ablakaimat.

    Nekem nem derül ki a fenti tájékoztatóból, hogy kaphatok-e állami támogatást?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*